Welkom bij Bartels Installatietechniek - Centrale Verwarming, Duurzame energie en Airconditioning

 • Bel mij
  06 34085240
 • 't Woud 4
  3862 PM Nijkerk
 • MA - ZO
  09.00 tot 17.00 uur
 • WhatsApp chatWhatsApp ons

Warmtepompen: hybride of all electric oplossingen

Met Vaillant warmtepompen heeft u de mogelijkheid om voor een hybride of all electric oplossingen te kiezen. Afhankelijk van uw wensen, de warmtevraag, uw woning, isolatie en welke energiebesparende maatregelen al zijn toegepast, wordt er gekeken naar een juiste advies op maat. Dit zou kunnen betekenen dat een hybride oplossing of een all electric oplossing interessanter is voor u.


Bij hybride werkt de Vaillant warmtepomp nog samen met uw cv-ketel. De warmtepomp (bodem- of luchtgebonden) verwarmt in de winter en kan koelen in de zomer. De hr-ketel levert warm water en springt bij als het extreem koud is. Zo leveren de vaillant warmtepompen volop comfort, terwijl u bespaart op uw energiekosten.


Bij all electric oplossingen maakt u helemaal geen gebruik meer van een cv-ketel. De Vaillant warmtepomp haalt de energie uit de lucht of de grond en werkt samen met Vaillant boiler- of buffervaten om op die manier dezelfde comfort te leveren als uw cv-ketel. U bespaart nu echter op uw energierekening en vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk.


De overheid geeft een flinke subsidie bij de aanschaf van een warmtepomp.Ik adviseer u graag omtrent de mogelijkheden.

Vaillant aroTHERM luchtgebonden warmtepomp

De aroTHERM van Vaillant is een luchtgebonden warmtepomp. Deze warmtepomp plaatst u buiten bij uw bestaande woning of nieuwbouwhuis.


Luchtgebonden warmtepompen halen de energie uit de buitenlucht door middel van een koelmiddel. Dit koelmiddel is altijd kouder dan de omgeving en trekt daarom warmte aan. De aroTHERM warmtepomp zorgt ervoor dat het verwarmde koudemiddel verdampt en in de compressor wordt deze damp samengedrukt. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur stijgt en de hete stoom naar het verwarmingcircuit in uw woning gaat. Dit zorgt ervoor dat u het behaaglijk warm heeft tijdens de koude wintermaanden en lekker warm kunt douchen.


Nadat de hete stroom in de compressor is samengedrukt en uw woning heft verwarmd, wordt de druk verlaagd zodat de stoom afkoelt totdat deze weer vloeibaar is. Het koudemiddel kan op deze manier opnieuw warmtepomp uit de omgeving opnemen is zo is de cirkel weer rond.


Met een luchtgebonden warmtepomp van Vaillant bespaart u op uw energieverbruik, zorgt u voor minder CO2-uitstoot en kunt het energielabel van uw huis fors verbeteren. Kortom: met de aroTHERM warmtepomp van Vaillant haalt u het duurzame systeem voor de toekomst in huis.

Video: Åke en zijn truc met de warmtepomp

Warmtepomp lucht
Warmtepomp grond
Warmtepomp grond

Vaillant flexoTHERM/flexoCOMPACT grondgebonden warmtepompen

De flexoTHERM of flexoCOMPACT van Vaillant zijn grondgebonden warmtepompen. Deze warmtepompen van Vaillant plaatst u binnen in uw bestaande woning of nieuwbouwwoning.


Grondgebonden warmtepompen halen energie uit de grond. Er moet dan buiten een bron worden aangelegd waar vergunningen voor nodig zijn. Deze energie uit de grond wordt in warmtepomp opgezet door een koudemiddel. Dit koudemiddel is altijd kouder dan de omgeving en trekt daarom warmte aan. De flexoTHERM of flexoCOMPACT van Vaillant zorgt ervoor dat het verwarmde koudemiddel verdampt. Deze damp wordt in de compressor van de warmtepomp samengedrukt, waardoor de temperatuur stijgt. Deze temperatuurstijging zorgt voor de warmte die vervolgens aan uw woning wordt afgegeven. Hierdoor heeft u het behaaglijk warm en kunt u heerlijk warm douchen.


In de zomer daarentegen kan de grondgebonden warmtepomp u woning koelen. Dit wordt ook wel passieve koeling genoemd, waarmee u de temperatuur met 5 graden kan verlagen. U heeft het dus niet alleen lekker warm in de winter, maar ook heerlijk koel tijdens warme, zwoele zomerdagen.


Met een grondgebonden warmtepomp van Vaillant kunt u flink besparen op uw energieverbruik, vermindert u de CO2-uitstoot en kunt u het energielabel van uw woning verbeteren. U heeft daarmee de duurzame oplossing voor een groene toekomst!

Maak een afspraak voor een Vaillant Warmtepomp

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.